«

»

iun. 25

Reteta – Biscuiti cu faina de orez si lime

Biscuiti cu faina de orez si lime

Biscuitii cu faina de orez au o consistenta aparte. Sunt friabili si, cel mai important, pot fi consumati de cei care sufera de celiachie (intoleranta la gluten).

Biscuiti cu faina de orez

Biscuiti cu faina de orez

Ingrediente cca 30 biscuiti
◦250 gr faina de orez
◦150 gr unt la temperatura camerei
◦100 gr zahar pudra
◦2 albusuri mari
◦15 – 20 gr suc de lime/lamaie
◦2 lime ( coaja rasa ) 
Mixam untul, la temperatura camerei, cu zaharul pudra, pana obtinem o crema fina.
Adaugam albusurile, mixam, iar apoi adaugam treptat faina, sucul de lime sau lamaie si coaja rasa de lime.

In functie de tipul de faina folosit, este posibil sa mai fie nevoie de putin suc de lime. Consistenta aluatului trebuie sa fie cremoasa si moale, astfel incat sa putem forma biscuitii cu ajutorul unui „sac à poche”.

Formam biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt,
Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12-13 minute.Biscuitii nu au voie sa se coloreze! Cand baza lor a inceput sa se rumeneasca discret, ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca in tava.

Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de ceai, cafea sau lapte.


Sunt deliciosi si foarte lejeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>