«

»

feb. 09

Probleme digestive minore la bebelusi

Regurgitatia

Regurgitatia reprezinta eliminarea la coltul gurii odata cu aerul inghitit a unei cantitati mici de lapte.

Varsaturile reprezinta eliminarea in jet a unei cantitati mari de lapte odata cu aerul ingerat. Cauza acestei probleme este relaxarea tranzitorie, repetata, a sfincterului esofagian interior cu refluxul continutului gastric in esofag sau chiar in gura. Deseori este vorba despre un copil supraalimentat. Verificati greutatea copilului.

Asezati copilul in pozitie ridicata (se inclina salteaua in patut sau se aseaza ceva sub picioarele patului in zona capului), mai mult pe partea stanga, iar dupa hranire nu lasati copilul sa stea pe burta. Deasemenea  se va corecta pozitia la san.

Laptele trebuie ingrosat si oferit in portii mai mici. Ideala este ingrosarea cu carubina  (fibra de roscova), al carui effect asupra regurgitarii a fost demonstrate stiintific.

La copiii nealaptati regurgitarea dispare deseori la adminidtrarea laptelui special AR (antireflux). Pentru unii copii eficienta este si administrarea formulei de lapte cu protein excesiv hidrolizate, aceasta indeosebi la copiii la care refluxul este una din manifestarile alergiei la protein laptelui de vaca. Administrarea medicamentelor se face, in cazul simptomelor persistente, doar la recomandarea medicului.

1 ping

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>