«

»

oct. 17

Momentul intarcarii bebelusului tau

Momentul intarcarii bebelusului tau

Cand este bebelusul meu pregatit pentru introducerea alimentelor solide? Asta este intrebarea.

In fiecare zi esti foarte entuziasmata sa vazi cat de repede creste micutul tau.

Lingurita de intarcat

Lingurita de intarcat

 

Inceperea intarcarii si introducerea de alimente solide alaturi de hranirea cu lapte ii va da bebelusului tau energia si substantele nutritive de care are nevoie pentru a creste sanatos si fericit.
Laptele matern este hrana ideala pentru bebelus insa, dupa etapa de sugar este necesar ca pe langa lapte sa introduci alimentele solide pentru a-ti ajuta bebelusul sa creasca si sa continue sa asimileze aproximativ 300-450g pe luna.
Numerosi bebelusi pot invata abilitatile de care au nevoie pentru a consuma alimente solide foarte repede. Insa bebelusii se dezvolta diferit, iar micutul tau poate fi pregatit chiar inainte de sase luni.

Nu este recomandat sa introduci alimente solide inainte de varsta de patru luni, deoarece rinichii si sistemul digestiv al bebelusilor nu sunt dezvoltati suficient.
Introducerea alimentelor solide este o faza foarte interesanta, deoarece bebelusul tau invata sa experimenteze gusturi noi si diferite.
Semnele ca bebelusul tau este pregatit pentru intarcat:
– poate sta sus cu sprijin si isi poate controla capul;
– va incepe sa caute jucarii si alte obiecte – un semn ca bebelusul tau este dornic sa incerce senzatii noi, inclusiv alimente noi
Micutul tau te va privi cu interes atunci cand mananci
Poti observa ca bebelusul tau pare sa fie mai putin satisfacut doar prin hranirea cu lapte
Inainte sa incepi intarcatul solicita sfatul specialistului in sanatate. Ai putea si sa ii dai bebelusului tau o lingurita de intarcat pentru a o tine si a se obisnui cu ea inainte de a incerca sa manance.
Daca bebelusul tau incepe sa se trezeasca noaptea dupa ce a dormit, acesta nu este neaparat un semn de foame. Bebelusii incep sa isi schimbe obiceiurile de dormit in jurul acestei varste. Somnul difera de la unul adanc la unul usor, cu perioade scurte de trezire, cand bebelusii se trezesc si plang dupa atentie.
In cazul in care ai un bebelus nascut prematur medicul pediatru va trebui sa iti examineze bebelusul inainte sa incepi intarcarea.

Este posibil ca cel mai bun moment de intarcare sa fie la cinci pana la opt luni de la nasterea efectiva a bebelusului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>