Intolerante alimentare

apr. 22

CMA (Cow’s Milk Allergy) – Alergia la laptele de vaca

CMA (Cow’s Milk Allergy) – Alergia la laptele de vaca Pediatria nu stie exact de ce unii bebelusi manifesta alergie la anumite alimente, laptele de vaca fiind cel mai comun la bebelusi si copii mici. Simptomele alergiei pot fi evitate prin eliminarea din dieta copilului a  proteinelor  din laptele de vaca. Exista mai multe optiuni …

Continue reading »

mart. 17

Alergie la proteina din lapte? Intoleranta la lactoza?

Neocate LCP x 400g, Nutricia

Nutricia – Neocate LCP – Solutia sigura pentru alergii si intolerante alimentare la sugari! Dupa ce medicul a stabilit clar diagnosticul bebelusului sau copilului mic: alergie la proteinele din lapte sau intoleranta la lactoza, Avem solutia! Neocate LCP x 400g, Nutricia Dupa cum bine stim, manifestarile clinice ale celor doua situatii sunt asemanatoare si adesea …

Continue reading »

mart. 10

Cinci diete care te scapa de boli.

Cinci diete care  te scapa de boli. De obicei dietele au rolul de a determina pierderea kilogramelor, insa, pe langa cele stricte drastice care fac rau organismului,exista diete care sunt benefice starii generale de sanatate. Conform My Health News Daily, iata cinci diete care ajuta la mentinerea starii de sanatate: 1.    Dieta indicelui glicemic scazut …

Continue reading »

mart. 10

Alternative pentru dieta fara gluten .

Alternative pentru dieta fara gluten . Persoanele care sufera boala celiaca sunt obligate sa elimine  graul si alte fainoase care contin gluten din alimentatie.Cu ce pot fi inlocuite? Iata  care sunt cele mai bune alternative pentru dieta fara gluten: 1.    Lapte de cocos – cele mai multe din produsele lactate contin, din pacate adaos de …

Continue reading »

mart. 10

Boala celiaca – realitati ce trebuie stiute !

Boala celiaca – realitati ce trebuie stiute ! Glutenul, pentru cine nu stie, este o substanta proteica intalnita in cereale – grau, orz, secara. Acesta este folosit in produse de panificatie, patiserie, fainoase si alte alimente, ca pastele, pentru ca este un supliment proteic, retextureaza anumite alimente, fiind un bun liant si aromatizant. Problema e …

Continue reading »

mart. 04

Hipersensibilitate la histamina

Hipersensibilitatea la histamina Dupa consumul de carnati, vin (eventual ciocolata) daca apare durere de cap, indispozitie, varsaturi, diaree sau mancarime poate fi vorba de sensibilitate la histamina. O problema care apare la o mare parte a populatiei. Histamina este un amin biogen care se produce prin descompunerea proteinelor. Prin efectul sau hormonal are rol in …

Continue reading »

mart. 04

Intoleranta la fructoza

Intoleranta la fructoza Fructoza este un monozaharid prezent in fructe si plante. Sensibilitatea se prezinta prin neabsorbtia fructozei din alimente.Este cauzata de disfunctia proteinelor epiteliale transportatoare de fructoza situate in interiorul intestinului subtire, din care cauza in intestinul subtire se aduna prea multa fructoza care pana la urma este descompusa de bacteriile din inestinul gros …

Continue reading »

mart. 04

Sensibilitatea la soia

Sensibilitatea la soia Este o alergie care poate produce reactii anafilactice periculoase. In reactii mai moderate apar pete rosii, mancarimi, dupa cateva minute (sau rareori zile) de la consumarea alimentelor care contin soia. Tipic este si faptul ca persoanele intolerante nu prezinta simptome la cantitati mici. Din cercetari reiese ca aproximativ cantitatea de 100 de …

Continue reading »

mart. 04

Diabetul

Diabetul Majoritatea alimentelor consumate sunt descompuse in glucoza care practic este zaharul din singe. Organismul prin celule foloseste glucoza pentru crestere si energie. Ca glucoza sa patrunda in celule este nevoie de insulina, un hormon produs de pancreas. La persoanele cu diabet pancreasul produce o cantitate insuficienta de insulina (sau chiar deloc) cea ce inpiedica …

Continue reading »

mart. 04

Intolerata la ou

Intoleranta la ou Oul este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca si factor alergen. Este considerat al doilea aliment cu risc alergic la copii. Are rolul cel mai activ in producerea ectemei la noi nascuti. Din aceasta cauza trebuie exclus din alimentatia bebelusilor mai mici de 6 luni. Ovalbumina prezent in 70% in albusul …

Continue reading »