«

»

mai 13

Ghid de cumparare al scaunului de masina – Part III

Cum se monteaza scaunul de masina?

 Scaunul de masina se poate prinde direct de bancheta sau cu ajutorul centurii de siguranta, iar in unele cazuri prin ambele sisteme. Este obligatoriu sa faceti acest lucru, pentru a oferi scaunului stabilitatea in cazuri extreme. Modalitatile de fixare in interiorul masinii sunt multiple, de aceea este nevoie sa cititi manualul de utilizarea sau sa vizualizati schemele de prindere.

Montarea scaunului respectand instructiunile producatorului.Asigurati-va ca metoda aleasa este potrivita pentru masina voastra. La fiecare montare a scaunului verificati de doua ori daca acesta este corect pozitionat si daca au fost respectate instructiunile producatorului.

Scaunul de masina este recomandat sa fie fixat pe bancheta din spate, in partea dreapta. In acest fel copilul este aparat de un eventual accident. In acelasi timp deschiderea usii pentru acces este mereu spre trotuar, evitand astfel traficul de pe banda din stanga. Pozitionarea centrala nu este recomandata, din cauza expunerii directe catre parbriz in caz de accident. Fixarea se face:

  • prin prindere de bancheta(system IsoFix) sau
  • prin prinderea cu centura de siguranta a masinii,
  • iar uneori prin ambele modalitati.
Pentru ca scaunul de masina nu poate fi mutat in timpul calatoriei, este recomandata si montarea unui parasolar eficient pe geamul lateral al masinii, in dreptul scaunului de masina. Montati scaunul in dreptul tetierei laterale de pe bancheta din spate, pentu o protectie suplimentara.
Categorii:

La plimbare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>