«

»

aug. 01

Dieta fara gluten

Respecti o dieta fara gluten? Afla ce alimente trebuie sa eviti

Glutenul este componenta de baza din boabele de grau,orz,secara. Exista persoane care manifesta intoleranta la gluten,motiv pentru care acesta trebuie eliminat din alimentatie. Dieta fara gluten este recomandata persoanelor cu boala celiaca , o afectiune destul de frecventa.

Nu doar persoanele care au aceasta boala suporta greu glutenul. Circa 20% dintre oameni, fara a avea boala celiaca, au un anumit grad de intoleranta la gluten.

Sensibilitatea la gluten are o multitudine de simtome de la cele de natura digestiva pana la ameteli si furnicaturi in maine si picioare, risc crescut de osteoporoza si chiar favorizarea autismului la copil, scrie Yahoo Shine.

Desi aparent problema este usor de rezolvat exista foarte multe alimente care contin gluten. Evident painea, pastele si produsele de patiserie facute din faina de grau, orz si secara contin gluten.Numai ca glutenul se afla si in preparatele dulci, incepand cu laptele de soia cu arome, pana la laptele de orez care poate contine gluten adaugat, pentru imbogatirea texturii si a gustului. Praful de ciocolata, bulionul preparat industrial dar si unele suplimente nutritive contin deasemenea gluten.

Gluten exista inclusiv in cosmetice si in glazura tortului cumparat, dar si in mezeluri, sosuri si gemuri preparate industrial, supe la plic, in majoritatea conservelor cu semipreparate contin o anumita cantitate de gluten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>