«

»

feb. 14

Dieta fara Gluten – partea a-II-a

Printre adepții regimului fara gluten se numără și părinții copiilor cu sindrom hiperkinetic cu deficit de atenție (ADHD) și autism, gravide, persoane cu alergii. Mai mult, glutenul a devenit noua „oaie neagră“ a dietelor.

Fără vreo motivație științifică, cei care țin cure de slăbire spun și ei „nu“ acestei proteine.

„Poate fi o dietă foarte sănătoasă“, explică nutriționistii, pentru că, dacă presupune mai puține alimente coapte și procesate și mai multe legume, poate contribui la o stare mai bună de sănătate, pe ansamblu.  În plus, cerealele-surogat precum quinoa au mai multe nutrimente decât făina albă rafinată.  Și dacă, acum câțiva ani, alimentele fără gluten pătrundeau greu în magazine, acum nu mai sunt o raritate; inclusiv restaurante, precum Fibrio, oferă meniuri fără gluten, iar în joc au intrat și producători cu renume.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>