«

»

aug. 27

Cum alegem ghiozdanul scolarului mic?

Vara este pe sfarsite si este momentul sa ne pregatim de… ati ghicit, de inceperea scolii.
Febra cumparaturilor si a pregatirii pentru un nou an scolar ii cuprinde deopotriva pe parinti si evident pe scolari.

Ghiozdan

Ghiozdan

 

Cu sau fara uniforma, toti vor avea un ghiozdan nou nout la inceputul scolii.
Cum decidem care este cea mai potrivita alegere a ghiozdanului scolarului?
In aceasta multitudine de forme, marimi, culori si binenteles de eroi neinfricati este o decizie foarte grea si cred eu foarte responsabila.

De ce spun responsabila? Pentru ca trebuie sa tinem seama de cateva aspecte extreme de importante in alegerea finala, evident in afara culorii, brandului, eroului intruchipat si binenteles pretului!
Pornim de la realitatea biologica a varstei, micul elev este in crestere iar “povara” ghiozdanului trebuie sa o poarte aproximativ 200 de zile pe an!

Ghiozdan ergonomic

Ghiozdan ergonomic

 

Alegeti un ghiozdan ergonomic.

In acest caz chiar nu este vorba de moft sau de trend. Coloana vertebrala a scolarului este bine protejata de o perna speciala care tine cont de particularitatile anatomo-fiziologice şi distribuie optim greutatea. Astfel, evitatam suprasolicitarea spatelui si ii fixam o postura corecta.
Reglati cu atentie ghiozdanul scolarului mic pe dimensiunile spatelui copilului.

Este foarte important ca marginea superioara a ghiozdanului sa fie la nivelul umerilor. Daca nu se intampla acest lucru, copilul vas ta permanent aplecat in fata pentru ca are impresia ca ii atarna ceva in spate.

 

Nu achizitionati un ghiozdan mai mare decat spatele baiatului/fetei pe principiul ca sa aiba loc sau sa ii fie bun si la anul!

Ghiozdan ergonomic

Ghiozdan ergonomic

Va fi purtat defectuos si va produce obiceiuri proaste de carat. Marginea inferioara sa nu depasesca nivelul bazinului sis a se sprijine pe acesta.
Urmariti ca bretelele sa fie late, usor reglabile si captusite, iar reglarea sa poată fi facuta cat mai usor, cu o singura mana. Scolarii simt cand au nevoie de o mica ajustare si este bine sa o faca singuri, din mers .
Bonus:

Daca ghiozdanul indeplineste aceste aspecte de functionalitate, poate sa intruchipeze si o printesa sau cu un super erou. Acest lucru il va face pe scolarul mic sa se simta bine in ochii colegilor si il va purta cu mai multa grija.

Cum alegem ghiozdanul scolarului mic este o experienta pe care nu o vom uita nici noi parintii dar cu siguranta nici ei, supereroii nostrii dragi.

Categorii:

La scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>