«

»

nov. 17

Alimentatia speciala in caz de cancer si formatiuni colaterale

Alimentatia speciala in caz de cancer si formatiuni colaterale

Milioane de persoane, in toata lumea, sunt diagnosticate anual cu cancer. Sunt peste 200 de tipuri de cancer, fiecare cu simptomele sale, cu metode de diagnosticare și tratament diferite. Cercetatorii Britanici susțin că mai mult de una din trei persoane va dezvolta de-a lungul vieții o formă sau alta de cancer.

Alimente proaspete

Alimente bio

Cum ne tratam? Ce tratamente? Ce putem face pentru a duce o viata sanatoasa in continuare?  Suplimentele nutritive sunt esentiale in toate etapele bolii.  Acestea au rol in protejarea celulelor sanatoase.

Alimentele speciale au rol in protejarea celulelor sanatoase, anumite seminte (in, soia, floarea-soarelui etc) ofera fibre alimentare si antioxidanti, legume precum usturoiul, ceapa, prazul si ceaiul verde sau cel rosu de asemenea au un rol pozitiv in dieta. Citricele, fructele organice precum merele, strugurii, afinele, murele sau ananasul au un rol foarte bun in protejarea organismului de proliferarea celulelor canceroase.

Nutricia si Dr Schar

alimente speciale, fara gluten

Este esential sa va consultati medicul curant/nutritionist in orice problema. Nu renuntati la suplimente nutritive si alimente speciale in perioadele de terapie! Rezultatele sunt direct influentate de starea de nutritie a organismului afectat.

Alimente speciale pentru nutritie enterala

Alimente speciale pentru nutritie enterala

Painea recomandata la dieta anti-cancer este intotdeauna painea din cereale integrale. Painea alba si cam toate produsele pe baza de faina alba fiind practic interzise.

Fara gluten

Fara gluten

Paine integrala

paine integrala

 

La fel sta situatia si cu zaharul, carnea si derivatele sale, alte produse procesate, pastele fainoase si in general orice produs care nu este proaspat sau e tratat cu pesticide. In special alcoolul, zaharul, dulciurile si faina alba pot face ravagii in organismul persoanelor suspecte de cancer. Acestea nu pot fi introduse la dieta decat ocazional, dar si atunci in portii nesemnificative.

Miscarea fizica moderata, alternata cu plimbarile in aer liber, evitarea completa a tuturor surselor de stres si multa odihna vor ajuta foarte mult ca dieta sa isi arate rezultatele sale benefice.

O mentalitate pozitiva si o alimentatie sanatoasa vor face adesea minuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>